Tienduizenden 'spookgasten' boeken Airbnb in OekraÔne om bevolking te steunen

Airbnb-hosts in Oekraïne worden momenteel overladen met boekingen van mensen over de hele wereld. De gasten zijn echter niet van plan om naar Oekraïne af te reizen vanwege de oorlog. Het maakt deel uit van een Social media campagne om de Oekraïners financieel te steunen.

De campagne is vrij duidelijk. Mensen boeken via Airbnb een verblijf in Oekraïne, maar vermelden bij de reservering dat ze niet zullen op komen dagen bij de accommodatie. Het geld voor het verblijf komt gewoon bij de verhuurder terecht. Een voorbeeld hiervan werd gedeeld op social media, waarna vele andere mensen van over de hele wereld het voorbeeld volgden en een boeking plaatsten.

Alleen al op 2 en 3 maart boekten meer dan 60.000 mensen een verblijf in het land dat al anderhalve week wordt belegerd door Rusland. In totaal leverde dat bijna 2 miljoen dollar (1,8 miljoen euro) op voor de hosts. Airbnb heeft laten weten deze actie te steunen en heeft meegedeeld de servicekosten voor de hosts in Oekraïne te laten vervallen zodat de Oekraïense verhuurders over het gehele verhuurbedrag kunnen beschikken.