Wie is deze pinner die ruim 1700,- stal van een 85-jarige vrouw?

Een 85-jarige vrouw uit Poortugaal is helaas slachtoffer geworden van een oplichtingstruc. Maar liefst 1.764,- euro is er in totaal van haar rekening gehaald. Er zijn beelden van de man die met haar pinpas pinde bij een Primera in Rhoon. Wie herkent deze man?

De vrouw werd woensdag 22 december gebeld door een man die zei dat hij van de bank was. Hij vertelde dat iemand had geprobeerd om veel geld van haar bankrekening af te halen, maar dat hij dat hij dat nog net heeft kunnen voorkomen. De vrouw vertelde hem dat ze daar erg dankbaar voor was. Om dit in het vervolg te kunnen voorkomen vertelde de man dat hij haar pinpas nodig had. Ze zou van de bank een nieuwe pinpas krijgen.

Toen moest ze pinpas in een envelop doen en daarop een bepaald nummer te noteren. Dat nummer was er voor om er zeker van te zijn dat de juiste persoon deze envelop in ontvangst zou nemen. De man zei vervolgens dat de envelop een paar dagen later opgehaald zou worden. Dit kwam de vrouw niet goed uit. De man gaf aan dat hij gelijk wel iemand bij haar langs zou sturen. En binnen enkele minuten stond er inderdaad een man voor haar deur met een jasje van DHL aan. De man zei dat hij een envelop kwam ophalen. Toen de man het juiste nummer doorgaf heeft ze hem vervolgens de envelop overhandigd. Het viel haar op dat hij er hierna als een speer vandoor ging. Hij liep toen met een versnelde pas weg. Kort daarna is de bank gebeld om de bankpas van het slachtoffer te blokkeren. Het kwaad was toen al geschied: er was een bedrag van 1764,- euro van haar rekening afgeschreven.

Er zijn beelden van een man als hij 1.000 euro pint in de Primera aan de Julianastraat 63 in Rhoon. Het is niet zeker of dit ook de man is die de vrouw belde en/of de man die aan de deur kwam in de DHL-jas, maar deze man is in ieder geval verdachte van deze oplichting. Wie is hij? De politie vraagt getuigen contact op te nemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.