FOK! Wat een weer: uitermate standvastig

winterbanner

Welkom!  

Zo onstuimig, zacht, nat en zonnig de afgelopen maand was, zo droog, zonnig en fris verloopt de komende periode. Het is één al hogedruk wat de klok slaat. De cijfers volgen nog. 

Vooruit, de bewolking in het noorden en deels oosten was niet helemaal voorzien. Doordat de wind een noordoostelijke voorkeur kreeg, kon bewolking boven het noordelijke deel van Duitsland zich tot over de genoemde landsdelen uitbreiden. Uiteindelijk brak ook daar de zon door. In de rest van het land scheen de zon de hele dag.

Vannacht heeft het overal licht gevroren. Zelfs in Zandvoort en Hoek van Holland kwamen we iets onder nul. De minima liggen tussen de -1 en -4 graden. Het blijft helder.

Vandaag is zonnig en droog. De matige noordoostelijke wind voelt wel wat schraal aan. De temperaturen liggen tussen de 7 graden op de Wadden tot 10 in het zuiden.

Regen valt er momenteel wel in Spanje. Zeker in de gebieden die het zo hard nodig hebben voor de komende zomer kregen een aardig portie water. In de omgeving van Alicante viel zelfs 130 mm. Maar ook in Murcia was het zeker niet droog, al was het daar wel wat minder. Buien vinden we morgen ook in het zuidelijke deel van Italie en zeker ook in Griekenland. De hoeveelheden kunnen fors zijn en ook met onweer gepaard gaan.

Pr9 (Foto: Storm666)
Het derde deel van de training van Storm666. Ook zeer fraai! (Foto:Storm666)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!