Verstappen na contractverlenging : "Ik hou van dit team"

Na het behalen van de wereldtitel gaf Max Verstappen al aan graag langdurig bij Red Bull Racing te willen blijven en vandaag werd dat ook op papier vastgelegd. Met een contractverlenging tot en met 2028 is de Nederlander lang verbonden aan het team waar hij van houdt.

"Ik geniet er echt van om deel uit te maken van het Oracle Red Bull Racing team, dus de keuze om tot en met het seizoen 2028 te blijven, was een makkelijke beslissing. Ik hou van dit team en vorig jaar was gewoon ongelooflijk: vanaf onze samenwerking in 2016 is het ons doel geweest om het kampioenschap te winnen en dat hebben we gedaan. Dus nu gaat het erom om nummer één zo lang mogelijk op de auto te houden", aldus de wereldkampioen, zo lezen we op Verstappen.nl.

Ook teambaas Christian Horner is enthousiast over de nieuwe verbintenis. "Dat Max tot eind 2028 bij Oracle Red Bull Racing heeft getekend, is een echte verklaring van vertrouwen. Onze voornaamste focus ligt op het behouden van Max zijn wereldtitel, maar deze deal toont ook aan dat hij deel uitmaakt van de langetermijnplanning van het team. Nu de Red Bull Powertrains afdeling werkt aan het nieuwe motorreglement voor 2026, wilden we er zeker van zijn dat we de beste coureur op de grid hadden voor die auto", aldus de Brit.

Verstappen na contractverlenging : "Ik hou van dit team" (Getty Images / Red Bull Content Pool)
Verstappen na contractverlenging : "Ik hou van dit team" (Getty Images / Red Bull Content Pool)