PSV verslaat tiental Go Ahead Eagles en staat in finale KNVB bekertoernooi

PSV heeft zich als eerste club geplaatst voor de finale van het TOTO KNVB Beker-toernooi. De Eindhovenaren wonnen in de Adelaarshorst met 1-2 van Go Ahead Eagles. Het wordt voor PSV de eerste bekerfinale sinds 2013.

PSV had in de eerste helft het betere van het spel, maar zonder grote kansen te creëren. Bij de eerste doelpoging van Go Ahead Eagles kwam de thuisploeg via een kopbal van Iñigo Córdoba op voorsprong. Vlak voor rust kwam PSV op gelijkehoogte. Eran Zahavi zorgde daarvoor, waarna nog voor rust Go Ahead-verdediger Joris Kramer het veld met rood moest verlaten na een overtreding op Zahavi.

PSV stond de hele tweede helft met één man meer en uiteindelijk zouden de Eindhovenaren het overwicht uitbuiten. Joey Veerman zorgde voor de 1-2. Na het doelpunt van de middenvelder kreeg PSV nog goede kansen om de score verder uit te diepen, alleen werden die kansen niet benut. Go Ahead Eagles mocht tot de laatste minuut hopen op een verlenging af te dwingen, maar de defensie van PSV kwam niet meer in de problemen, waardoor de ploeg van Roger Schmidt in de finale staat van het KNVB Beker-toernooi.