Uitslag Sparta Rotterdam - PSV

PSV heeft met moeite drie punten gepakt bij Sparta Rotterdam. De Eindhovenaren wonnen met 1-2.

Sparta begon sterk aan de wedstrijd maar tot echt grote kansen leidde dat niet. Na een kwartier spelen was het PSV dat het spel maakte. In de 32e minuut kwam Sparta op voorsprong. Thy profiteerde van het geklungel in de opbouw van PSV en scoorde de 1-0. Op slag van rust miste Götze een grote kans op de gelijkmaker.

In de 54e minuut moest Sparta met een man minder verder toen Verschueren door arbiter Manschot na een onnodige tackle op Zahavi. Vijf minuten later kwam PSV op gelijke hoogte nadat Mauro Júnior de bal binnen schoot via de onderkant van de lat. PSV begon sterker te worden en in de 67e minuut kwam het voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Invaller Doan schoot hem laag binnen in de korte hoek. Daarna was de wedstrijd min of meer gespeeld.

Sparta Rotterdam

1 - 2

PSV

32' Thy    59' Mauro Júnior
 67' Doan

Gele kaart: De Kamps, v.Crooy, Engels, Beugelsdijk (Sparta Rotterdam), Max, Sangaré, Teze, (PSV)
 Rode kaart: Verschueren (54) (Sparta Rotterdam),

Stadion: Spartastadion Het Kasteel, Rotterdam
Arbiter: Manschot