Uitslag sc Cambuur Leeuwarden - Fortuna Sittard

Cambuur heeft vanavond met 2-1 thuis gewonnen van Fortuna Sittard. Man van de wedstrijd was Tom Boere die tweemaal scoorde voor de Friezen.

De eerste helft was vermakelijk. In de 20e minuut was het Fortuna dat op voorsprong kwam. Duarte kopte raak op aangeven van Tirpan. Het leek 0-2 te worden door Benschop maar de VAR besliste anders omdat er een overtreding zou zijn gemaakt. Boere maakte even later de gelijkmaker na een pass van Joosten,

Cambuur voerde de druk in de tweede helft op. Onder meer Maulun en Boere waren dicht bij een treffer toen Boere bij zijn tweede kans wel weer scoorde. In de slotfase kwam Fortuna nog bijna op 2-2 maar Schmidt redde op acrobatische wijze. Ver in blessuretijd, een paar minuten voor hij het veld inkwam als invaller, raakte Maxim Gullit zwaar geblesseerd aan zijn knie.