Hamilton snelste op laatste testdag, Verstappen vierde

De laatste testdag in Barcelona bracht een enerverende dag. Van vlammen tot een crash en in de middag werd ook nog de baan nat gemaakt om de regenbanden van Pirelli te testen. Uiteindelijk noteerde Lewis Hamilton de snelste tijd voor zijn teamgenoot George Russell, de Red Bull teamgenoten Sergio Perez en Max Verstappen volgden op de derde en vierde plaats.

De derde testdag verliep niet voor iedereen vlekkeloos. Zo belandde Pierre Gasly in de ochtend in de bandenstappels waardoor zijn teamgenoot Yuki Tsunoda 's middags niet meer in actie kon komen. Ook voor Sebastian Vettel waren er problemen, zijn Aston Martin vatte kort vlam. Alpine moest de testdag staken na hydraulisch probleem bij de wagen van Fernando Alonso. Ook Haas, waarvoor het sowieso al geen soepele testdagen waren, had te kampen met een olielekkage wat de nodige tijd kostte.

Aan het einde van de dag zette Hamilton op de zachtste band de snelste tijd van de drie testdagen neer. Alleen Mercedes-collega Russel kon dichtbij de tijd van de zevenvoudig wereldkampioen komen. Perez en Verstappen, die hun snelste tijd op een minder zachte reden bleven op vier en zes tiende van de toptijd van Hamilton.

Van 10 tot en met 12 maart is de tweede wintertest, deze keer op het circuit van Bahrain waar ruim een week later dan ook de eerste wedstrijd van het seizoen is.