Vacek boekt voor Gazprom-Rusvelo knappe zege in UAE Tour

Mathias Vacek heeft verrassend de zesde etappe in de UAE Tour gewonnen. De pas 19-jarige Tsjech won een sprintje van vijf en pakte zijn eerste profzege uit zijn carriere.

Vanuit de start kregen zes renners de ruimte van het peloton. In die kopgroep zaten maar liefst drie renners van Russische Gazprom-Rusvelo. De kopgroep nam een mooie voorsprong op het peloton, maar de sprintersploegen leken alles onder controle te hebben.

Toch verkeek het peloton zich op de kopgroep. Met nog tien kilometer was het verschil nog anderhalve minuut en werd duidelijk dat de kopgroep verrassend om de zege mocht gaan strijden in de zesde etappe in de UAE Tour. In de finale moest in de kopgroep Johnatan Canaveral passen, waardoor vijf renners mochten gaan strijden om de dagzege en daarin was Vacek de snelste in de sprint.

Jasper Philipsen die al eerder twee keer wist te winnen deze ronde won de sprint van het peloton voor Dylan Groenewegen. In de top van het algemeen klassement veranderde er niks, waardoor met nog een rit te gaan Tadej Pogacar aan de leiding blijft staan. Zaterdag is dan de koninginnenrit in de UAE Tour met aankomst op de Jebel Hafeet, een klim van bijna elf kilometer.