Slordig PSV naar laatste zestien Conference League

PSV heeft zich via de tussenronde geplaatst voor de achtste finales van de Conference League. In de uitwedstrijd tegen Maccabi Tel Aviv was een 1-1 gelijkspel voldoende voor de volgende ronde nadat de Eindhovenaren vorige week de heen wedstrijd met 1-0 had gewonnen.

PSV speelde niet goed tegen Maccabi Tel Aviv en de eerste kans voor de wedstrijd was ook voor de thuisploeg. Een kopbal van Dan Biton ging maar net naast. PSV werd voor rust ook een keer gevaarlijk via Noni Madueke. De Engelse aanvaller van PSV speelde zich goed vrij, maar zijn inzet werd gekeerd door de doelman van Maccabi Tel Aviv.

In het begin van de tweede helft kwam PSV goed weg. Een van richting veranderd schot belandde via oud-NAC-spits Stipe Perica zomaar op de paal. Net zoals als in de eerste helft kon de Eindhovense club daar maar weinig tegenover stellen, maar kwam het vlak voor tijd wel op voorsprong. Via het nodige geluk zette invaller Yorbe Vertessen PSV op 0-1. Toch werd het nog spannend in Israël nadat Enric Saborit voor de gelijkmaker zorgde, maar daar bleef het ook bij.

Door het gelijkspel staat PSV bij de laatste zestien in de Conference League.