FOK! Wat een weer: laatste dag met buien en wind

winterbanner

Welkom!  

Het is nog even door de zure appel heen bijten, maar na vandaag blijft het een tijdje droog en is er ook aanzienlijk minder wind. Het komende weekend ziet er zelfs heel erg mooi uit met veel zon en in de nachten lichte vorst.

Gister kregen we nog te maken met twee storingen. De eerste band met regen trok tussen 12 en 18 uur over ons land heen. Dat was een behoorlijk actief gebied. Op veel plaatsen viel er zo'n 10 mm uit. Lokaal kwam het ook tot natte sneeuw. Daarna was het even droog, maar toen kwam de tweede storing voorbij. Dit keer in de vorm van actieve buien. Daar zat en zit momenteel van alles bij. Hagel, natte sneeuw en zeker ook onweer. Verder komen er zware windstoten voor uit een westelijke richting.

De komende uren blijven de buien nog even aanwezig. De kans op winterse neerslag en onweer blijft ook aanwezig. Pas later op de avond nemen de buien in aantal en activiteit af. Alleen in het noorden blijft de kans op een bui wat groter. In de rest van het land klaart het meer en meer op. Zodoende kan ook de temperatuur gaan zakken. In het binnenland tot rond de 2 graden. Aan zee blijft het iets zachter.

Door naar vandaag
Aan het begin van de ochtend volgt er nog een laatste buiengolf. Ook nu zijn er bij deze buien diverse ingredienten aanwezig. De buien kunnen best wel fel zijn. Tijdens een bui zakt het kwik tot een paar graden boven 0. Gladheid verwacht ik eigenlijk niet. Buiten de buien om ligt het kwik rond de 7 graden. In de loop van de middag wordt het vanuit het westen droger en in de avond zijn de buien allemaal verdwenen. Ook de wind gaat het nu eindelijk eens wat rustiger aan doen. In de ochtend staat er nog een krachtige tot harde noordwestenwind, doch deze zal steeds verder afnemen. 

Ik zei het in het begin al: het beloofd een mooi weekend te worden. 

Tot ziens!  

Mooie wolken in Purmer (Foto: Pukeko)
Een heel mooie avondlucht in Purmerend. (Foto: Pukeko)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!