Ajax niet voorbij Benfica in achtste finales Champions League

Ajax heeft in Estádio Da Luz nog geen afstand kunnen nemen van Benfica in de achtste finale van de Champions League. De Amsterdammers kwamen tot twee keer voor, maar telkens kwam Benfica langszij en werd het uiteindelijk 2-2 in Lissabon.

In het begin van het duel was het vooral aftasten van elkaar. Ajax had de controle over de wedstrijd, maar de eerste mogelijkheid kwam van Benfica via een kopbal Jan Vertonghen. Maar het was Ajax wat op voorsprong kwam in Estádio Da Luz. Noussair Mazraoui jaagde goed door op linksback Álex Grimaldo. De rechtsback veroverde de bal en zou vervolgens Dusan Tadic bedienen die knap met rechts raak schoot.

Ajax leek de wedstrijk onder controle te hebben, maar vanuit een corner kwam Benfica langszij. Vertonghen profiteerde dat Mazraoui uit gleed, waarna de oud-Ajacied de bal hard vooraf en die vervolgens ongelukkig op de voet van Sébastian Haller kwam en ongelukkig voor de 1-1 zorgde.

Haller maakte zijn eigen doelpunt snel goed. Drie minuten na de ongelukkige 1-1 maakte de Ivoriaanse spits de 1-2. Uit een voorzet van Steven Berguis wist Haller in twee instanties Ajax op voorsprong te zetten. Ajax werd gedurende de eerste helft steeds sterker en vlak voor rust waren de Amsterdammers ook dicht bij de 1-3. Edson Alvarez werd met een prachtig steekballetje van Antony, waarna de Mexicaan op de paal schoot. In de rebound kon Haller net niet voldoende achter de bal komen en was het bij rust 1-2.

Waar Ajax in de eerste helft de controle had was Benfica in de tweede helft de betere, al kreeg Ajax via Mazraoui nog een uitstekende kans op 1-3. Via een prachtpass van Lisandro Martinez bediende hij de rechtsback, alleen wist de doelman van Benfica de 1-3 te voorkomen.

De druk op de verdediging van Ajax werd steeds groter en uiteindelijk zou Benfica twintig minuten voor tijd op 2-2 komen. Jurriën Timber probeerde een penalty te versieren, maar kreeg 'm niet waardoor Benfica eruit kon komen. Uit die tegenaanval kon Pasveer nog in eerste instantie redden, maar vanuit de rebound kon Roman Yaremchuk de gelijkmaker binnen koppen.

Na de 2-2 kwam het duel weer wat meer in evenwicht en zou het in Estádio Da Luz daarbij blijven. Over drie weken staat de return op het programma in de Johan Cruijff Arena.