Verstappen: "Alles werkte prima vandaag, dus het was een goede start"

Max Verstappen legde vandaag de meeste rondjes af van iedereen tijdens de eerste testdag in Barcelona. De Nederlander bleef ver verwijderd van de snelste tijd maar dat is nu niet het belangrijkste zo zegt hij.

"Vandaag ging het erom veel ronden te maken, te wennen aan de auto en een beeld te krijgen hoe de auto zich gedraagt. Alles werkte prima vandaag, dus het was een goede start. We gaan vanavond bekijken wat we al kunnen leren en meenemen naar morgen, wanneer Checo in de auto zit", zo blikte de Red Bull-coureur terug op de dag, lezen we op Verstappen.nl.

De wereldkampioen is wel onder de indruk van hoe zijn bolide eruit ziet, al is de snelheid natuurlijk het belangrijkste. "De auto is compleet anders. Ik vind de RB18 er goed uitzien, maar het gaat er natuurlijk om dat die snel is, dat hopen we te zien."

Om veel te leren over de RB18 is het belangrijk om veel kilometers te maken zo benadrukte Verstappen. "Natuurlijk ga je hier of daar een keer wijd of blokkeer je een wiel. Je zoekt ook uit hoe de balans van de auto is, en stap voor stap wat de limieten van de auto zijn. Maar het belangrijkste is om veel te rijden en de verschillende onderdelen kilometers te laten maken."

Verstappen: "Alles werkte prima vandaag, dus het was een goede start" (Getty Images / Red Bull Content Pool)
Verstappen: "Alles werkte prima vandaag, dus het was een goede start" (Getty Images / Red Bull Content Pool)