FOK! Wat een weer: een gele code

winterbanner

Hallo, hallo!

Wat was het toch een lekker weertje gister. Vrijwel de hele dag was de zon te zien en de wind die de laatste dagen erg aanwezig was, was wat minder aanwezig. Wel voelde het wat fris aan, terwijl de dubbele cijfers ruim zijn gehaald. Mijn lokale weerboer meldt een maximumtemperatuur van 11.6 graden. 

Boven de Atlantische oceaan lag een vrij winderig gebied, dat gaat ons dankzij het Verenigd Koninkrijk ons niet halen. Wel krijgen we daar iets mee te maken. 

Vooral in het zuidoosten is de zon dan nog even te zien. Verder overheerst de bewolking en kan regent het af en toe in het noordwesten. 

Code geel
Dat winderige gebied wat ons niet geheel zal bereiken dan, dat zorgt voor enige neerslag. Het gebied trekt van noordwest naar het zuidoosten en bevat van alles: windstoten tot 75 km/u, onweer en met als nagerecht nog wat buitjes. Er is voor de provincies Drenthe, Flevoland, Friesland, Groningen en Gelderland code geel afgegeven van 14u tot 17u. De temperatuur verschilt flink, is het voor de neerslag nog zo'n 10 graden, wordt deze door de neerslag gereduceerd naar zo'n 5-6 graden. De wind draait naar het westen. 

Het kan dus zomaar zijn dat je vandaag verlangd naar dan gister, want gister was een prima dag. En zo sluit ik ook af.

Tot een volgende keer maar weer!

 
En dat deed het vandaag! 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!