Pogacar de beste op Jebel Jais en is nieuwe leider in UAE Tour, Dumoulin valt ver terug

Tadej Pogacar heeft zijn eerste zege van het seizoen binnen. In de eerste bergrit van de UAE Tour sloeg de Sloveense renner van UAE Emirates direct toe. Hij won in een sprintje bergop van Adam Yates en Alexandr Vlasov en is ook de nieuwe leider in de thuisronde van zijn ploeg.

Vandaag stond de eerste bergrit in de UAE Tour op het programma. De aankomst lag op beklimming van de Jebel Jais, een klim van ruim achttien kilometer aan een gemiddelde stijgingspercentage van 5,5%. In het verleden werden daar geen grote verschillen gemaakt en ook vandaag bleven de meeste klassementsrenners lang bij elkaar.

In de laatste honderden meters van de beklimming versnelde Pogacar en niemand kon het wiel houden van de Sloveense Tourwinnaar. Hij won voor Yates en Vlasov. Pogacar is mede door de bonificatieseconden aan de finish ook de nieuwe leider in de thuisronde van zijn ploeg. Hij neemt de leiderstrui over van Stefan Bissegger, die dinsdag de tijdrit had gewonnen.

Tom Dumoulin, die dinsdag nog een uitstekende tijdrit had afgeleverd, moest vandaag meer dan vijf minuten prijs geven en kan een goed klassement in de Emiraten vergeten.