FOK! Wat een weer: rust keert langzaam weder

winterbanner

Welkom!  

Na een bijzonder heftige periode begint langzaam de rust een beetje weder te keren. Niet dat het direct meteen stabiel en windstil is, maar inmiddels komt de atmosfeer een beetje tot rust. En vanaf het weekend ziet het er zelfs heel fraai uit. 

Vandaag stond er nog tamelijk veel wind en de storm-kracht was niet ver weg. Dit hebben we echter niet gehaald. Een goede 7 tot 8 Bft stond er langs de kust met toch nog wel windstoten tot 90 km/u. In het binnenland was het ook zeker niet rustig, maar zo heftig als de afgelopen dagen was het daar niet meer.

Verder was het grotendeels bewolkt en in de middag regende het af en toe. Over het algemeen viel er tussen de 3 en 6 mm. Met name later op de dag was de regen wat intensiever. Koud was het beslist niet.

Inmiddels is het scherp aan het opklaren. Momenteel is het hier zelfs onbewolkt en deze opklaringen breiden zich verder uit. De minima beginnen al lager uit te komen dan de voorgaande dagen. In het oosten kan het zelfs tot 1 graad afkoelen en daar kan het aan de grond licht vriezen. Aan zee blijft het zachter.

Morgen zal iedereen de dag met een lach begroeten, want het het zal de hele dag droog blijven en eindelijk krijgt ook de zon weer eens flink de ruimte. De wind is zeker in het binnenland aanmerkelijk rustiger geworden, want méér dan een windkracht 3 lijkt daar niet aan de orde te zijn. Aan de kust staat nog wel een windkracht 6. De windrichting is morgen west. Met maxima van 11 graden is het zeker niet onaangenaam.

Donderdag en vrijdag zijn dan weer twee mindere dagen, maar grote hoeveelheden regen of een pittige storm zijn beslist niet aan de orde.

Later deze week kom ik terug op wat cijfers van de afgelopen periode.

Fijne avond!  

Helaas moeten we nu ook afscheid nemen van deze geweldige muzikant. 

 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!