Dubbelslag voor indrukwekkende Evenepoel in Ronde van de Algarve

Remco Evenepoel heeft hard uitgehaald in de tijdrit in de Ronde van de Algarve. Het Belgische toptalent pakte in de tijdrit over meer dan dertig kilometer de winst met een kleine minuut voorsprong op de Zwitserse Europees kampioen Stefan Küng. Evenepoel staat door zijn ruime winst nu ook ruim aan de leiding in de Portugese rittenkoers met nog één etappe te gaan.

Vooraf was Evenepoel één van de grote favorieten om de tijdritzege te pakken in de Volta ao Algarve en de Belg van Quick-Step Alpha Vinyl Team maakte het ook helemaal waar. Over een afstand van 32,2 kilometer was Evenepoel maar liefst 58 seconden sneller dan Europees kampioen Küng. Door zijn uithaal in de tijdrit gaat Evenepoel ook ruim aan de leiding in het algemeen klassement. Het Belgische toptalent heeft met nog één etappe te gaan een voorsprong van 1.06 op Ethan Hayter.

Daan Hoole reed een verassend goede tijdrit. De jonge Nederlander van Trek-Segafredo had lang de beste tijd en zou uiteindelijk op een knappe achtste plaats eindigen.