Poels grijpt de macht in Ruta del Sol na fraaie ritwinst

Wout Poels heeft de macht gegrepen in de Ruta del Sol. In de vierde etappe van de Spaanse rittenkoers won de 34-jarige Limburger de winst nadat hij in een sprint Alexey Lutsenko versloeg en nam daarbij ook nog de leiderstrui over van Alessandro Covi.

In de 167,4 kilometer lange etappe van Cúllar Vega naar Baza reageerde Poels met nog vijftien kilometer te gaan op een aanval van Lutsenko met wie hij deel uitmaakte van een kopgroep waar veel klassementsrenners aanwezig waren. Alleen klassementsleider Covi ontbrak en zou vandaag zeven minuten verliezen.

Lutsenko en Poels werkte goed samen in de laatste vijftien kilometer, terwijl in de achtergrond de samenwerkte stokte, mede door afstoppingswerk van de ploegen van de Nederlander en Kazach. In de sprint met twee begon Poels aan kop en hield hij Lutsenko goed af. Naast de zege pakte Poels ook de leiding in het algemeen klassement. Met nog één etappe te gaan heeft de renner van Bahrain Merida een voorsprong van tien seconden op de nummer twee Miguel Angel Lopez.