Kiev meldt vandaag gedode soldaten, ook delegatie beschoten tijdens doorreis

Een tweede Oekraïense soldaat is omgekomen bij gevechten met separatisten in het oosten van het land. "Als gevolg van een granaataanval liepen twee Oekraïense soldaten dodelijke verwondingen op door granaatscherven", aldus het leger. Het leger had vanmorgen al bekend gemaakt dat een van de soldaten na de aanval aan zijn verwondingen was bezweken. Vier andere soldaten raakten gewond. Het is de eerste gedode Oekraïense soldaat in meer dan een maand.

Volgens de huidige informatie van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) is er onlangs een "dramatische toename" geweest van aanvallen langs de frontlinie in Oost-Oekraïne. Het Oekraïense leger en pro-Russische separatisten geven elkaar de schuld van ernstige schendingen van het staakt-het-vuren. 

Een delegatie van hooggeplaatste Oekraïense militaire functionarissen en journalisten zijn tijdens een doorreis onder vuur komen te liggen in het oosten van het land. Ze zochten hun toevlucht in een schuilkelder voordat ze het gebied ontvluchtten, volgens een AP-reporter die bij de tour was. Eerder hadden separatistische leiders in Oost-Oekraïne opdracht gegeven tot een grootschalige militaire mobilisatie.