Vitesse onderuit tegen Rapid Wien in Conference League

Vitesse heeft in de tussenronde van de Conference League met 2-1 verloren van Rapid Wien.

Vitesse kende een zeer ongelukkige start in Wenen. Binnen 33 seconden keken de Arnhemmers al tegen een achterstand aan. AZ-huurling Ferdi Druijff zorgde met een kopbal voor de 1-0. Na iets meer dan kwartier keek Vitesse zelfs tegen een 2-0 achterstand aan na een doelpunt van Marco Grüll.

Vitesse had weinig te vertellen in de eerste helft en leek er kansloos vanaf te gaan tegen Rapid Wien, maar in de tweede helft draaide de wedstrijd. De ploeg van Thomas Letsch kwam beter in de wedstrijd en mocht nog hopen op een goed resultaat. Zeker nadat Rapid-verdediger Filip Stojkovic met rood eraf moest. Een kwartier voor tijd zorgde Loïs Openda voor de 2-1, toen hij twee man passeerde en hard raak schoot.

Diezelfde Openda had na de 2-1 nog twee goede kansen op de 2-2, alleen ditmaal wist de snelle aanvaller zijn kansen niet te benutten en bleef het 2-1 in Wenen, waardoor Vitesse nog mag hopen op de volgende ronde van de Conference League.