OM in beroep tegen vrijlating Lil' Kleine, nog geen aangifte door vriendin

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in beroep tegen de vrijlating van Jorik Scholten (Lil' Kleine). De rapper werd woensdag na drie dagen cel vrijgelaten in afwachting van een politieonderzoek. Hij werd afgelopen zondag opgepakt na een melding van mishandeling in het centrum van de stad. Zo meldt AT5.

Lil' Kleine wordt verdacht van poging tot (zware) mishandeling. "Wij kunnen ons niet vinden in het afwijzen van de ernstige bezwaren en de schorsing an sich", zegt een woordvoerder van het OM tegen AT5. Het OM heeft daarom appel aangetekend tegen deze beslissing. 

Afgelopen donderdag werd de Amsterdamse rapper veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur voor het mishandelen van een man in een nachtclub bij het Rembrandtplein in december 2019. Ook moet Scholten hem een schadevergoeding betalen van 450 euro. Zondag doken er vervolgens beelden op waarop te zien lijkt dat hij zijn vriendin uit een auto trekt en haar mishandelt. Diezelfde avond werd de rapper gearresteerd.

Zijn vriendin Jaimie Vaes heeft echter nog geen aangifte ingediend tegen Lil' Kleine. Dit vertelde de advocaat van de rapper aan Shownieuws.