Freestyleskiër Hall olympisch kampioen op slopestyle

Het olympische slopestyleparcours in de bergen van Zhangjiakou is woensdag voor het laatst gebruikt om olympische medailles te vergeven. In Secret Garden in het Genting Snow Park werkten de mannen in het freestyleskiën hun olympische strijd op de slopestyle af.

De beste score in de eerste run werd genoteerd door de Amerikaan Alex Hall, die zijn fraaie run met mooie kickers beloond zag worden met 90,01 punten. Alleen de Zweed Jesper Tjäder kwam met 85,35 punten enigszins in de buurt, X-Games-kampioen Andri Ragettli uit Zwitserland kwam tot 78,20 punten.

Hall verbeterde zich in de tweede run niet, maar landgenoot Nick Goepper deed dat wel: met 86,48 punten nam hij de tweede plek over van Tjäder, die niet beter scoorde. Ragettli verbeterde zich naar 83,50 punten, maar zakte dus wel een plek en moest aan de bak in run drie.

In de beslissende run was Hall de eerste van de toppers die aan de beurt was, maar hij miste een rail en kon zich niet verbeteren. Tjäder kreeg dat ook niet voor elkaar, net als Goeper, waarna wereldkampioen Ragettli in de mist ging. Het goud ging zo naar Hall, Goepper pakte na brons in Sochi en zilver in Pyeongchang opnieuw zilver en Tjäder ging met brons naar huis.