AlphaTauri trekt doek van AT03

De vijfde teampresentatie is een feit. Scuderia AlphaTauri onthulde vanmiddag een conceptversie van haar nieuwe F1-bolide waarmee het team dit seizoen op de grid verschijnt.

Net als haar voorgangers lichtte het Italiaanse team een tipje van de sluier op en hield belangrijke details achterwege. Wel is een aangepaste kleurstelling zichtbaar, evenals de agressief vormgegeven sidepods. Samen met Red Bull Racing zal het team dit jaar opnieuw met de Honda krachtbron rijden.

Met 142 punten en een zesde plek in het constructeurskampioenschap kende AlphaTauri haar meest succesvolle seizoen tot dusver. Met een ongewijzigde line-up hopen coureurs Pierre Gasly en Yuki Tsunoda deze lijn door te zetten.

Teambaas Franz Tost verklaarde: "Ik ben blij om onze nieuwe F1-auto voor 2022 te presenteren. Het is voor de Formule 1 een compleet nieuw tijdperk. Na het succes van vorig jaar hopen we ook dat dit pakket sterk is". AlphaTauri bevestigde tevens dat de shakedown van de AT03 morgen zal plaatsvinden. Op welk circuit dit plaatsvindt is nog niet bekend, al is het circuit van Imola of Mugello aannemelijk.