FOK! Wat een weer: later regen, in afwachting van...

winterbanner

Goeiedag!  

We kunnen ons gaan opmaken voor een ruige periode. De komende dagen is het een komen en gaan van actieve storingen. Met name op donderdag en vrijdag kan het wel eens uit de hand gaan lopen. Het zit al een paar dagen in de modellen dat het op die dagen bijzonder hard gaat waaien. Momenteel is er in die periode een behoorlijke kans op code ORANJE. Feit dat dit gisteravond al benoemd werd wil feitelijk zeggen dat de kans op een weeralarm, dus code ROOD ook zeker tot de mogelijkheden gaat behoren. Op dit moment lijken er twee fases aan te komen. Zowel op donderdag als op vrijdag zitten windsnelheden van 120 tot 140 km/u in de verwachting. Ik zal dit uiteraard blijven volgen. 

Gisteren klaarde het in de westelijke provincies behoorlijk op en scheen de zon zowaar een aantal uurtjes. In het binnenland ging dat allemaal wat moeizamer en droog bleef het daar ook niet. Van zuidwest naar noordoost trokken er nog een paar buien over. Er stond een flinke zuidelijke wind en de maxima lagen rond de 10 graden. 

Vandaag staan we op met opklaringen en ziet het er vriendelijk uit. Mooie liedjes duren echter niet lang, want vanaf de de Oceaan begint de depressie-molen op stoom te komen. In de middag neemt de bewolking snel toe en gaat het uiteindelijk ook regenen. De hoeveelheden kunnen opnieuw weer behoorlijk gaan oplopen. Met name in de zuidelijke helft zou er zomaar eens 25 tot 30 mm kunnen gaan vallen. Dat komt omdat de storing daar gaat slepen. In het midden van het land verwacht ik zo'n 10 tot 20 mm en tot slot in het noorden zo'n 5 tot 10 mm. 

Bij dit herfstachtige weer is het met 8 graden iets minder zacht dan vandaag. De zuidwestelijke wind is matig tot krachtig. Aan het einde van de dag neemt de wind tijdelijk af en draait naar west.

Woensdag maken nieuwe storingen hun opwachting en begint de wind al wat toe te nemen...

Wordt vervolgd.  

Tot ziens!  

Tijdje geleden (Foto: Stephan5)
Rustig en stabiel weer zit er deze week absoluut niet in. (Foto: Stephan5)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!