Quintana slaat dubbelslag op slotdag Tour de la Provence

Nairo Quintana heeft de Tour de la Provence op zijn naam geschreven. In de slotrit met aankomst op de beklimming van Montagne de Lure reed de Colombiaan van Arkea-Samsic iedereen uit het wiel en pakte op de laatste dag ook de eindwinst in de Franse rittenkoers.

Bij het begin van de etappe had Quintana in het algemeen klassement nog een achterstand van 32 seconden op Filippo Ganna. Ook wereldkampioen Julian Alaphilippe stond nog een halve minuut voor op de Colombiaan. Op de slotklim van Montagne de Lure, een klim van 13,4 kilometer aan een gemiddelde stijgingspercentage van 6,5%, ging Quintana op vijf kilometer van de streep in de aanval. In eerste instantie kon Alaphilippe nog volgen.

Maar bij een nieuwe versnelling van Quintana moest de wereldkampioen passen. De Colombiaan van Arkea-Samsic nam al snel een mooie voorsprong, terwijl Alaphilippe steeds meer na achteren zakte. Uiteindelijk won Quintana met een kleine veertig seconden voorsprong en dat voldoende om de eindzege in de Franse rittenkoers te pakken. Hij won het eindklassement voor Alaphilippe en de jonge Deen Mattias Skjelmose Jensen, die ook in de daguitslag als derde eindigde.