Uitslag Vitesse - PSV

PSV heeft eenvoudig afgerekend met Vitesse. In Arnhem werd het maar liefst 0-5 voor de ploeg van Roger Schimdt.

Op papier stond voor PSV een lastige uitwedstrijd op het programma. Maar vanaf de eerste minuten was duidelijk dat PSV de betere ploeg was. Al in de vierde minuut kwam PSV op voorsprong dankzij Eran Zahavi. De spits tikte van dichtbij een rebound binnen. Mauro Júnior zorgde halverwege de eerste helft voor de 0-2. De linksback schoot laag binnen, al ging bij dat doelpunt de keeper van Vitesse in de fout.

Vier minuten na de 0-2 maakte Cody Gakpo de 0-3. De aanvoerder van PSV maakte het af na een assist van Noni Madueke. Dat was ook de ruststand en in de tweede helft liepen Eindhovenaren nog uit naar 0-4. Carlos Vinícius zorgde daarvoor nadat hij de bal perfect klaargelegd kreeg door Ibrahim Sangaré, waarna de Braziliaanse spits raak schoot. Vlak voor het einde van de wedstrijd maakte invaller Ritsu Doan nog de 0-5 op aangeven van een andere invaller Joey Veerman.