OWS: Schulting prolongeert Olympische titel 1.000m

Suzanne Schulting en Xandra Velzeboer hebben zich bij het olympisch shortttracktoernooi eenvoudig de halve finales bereikt op de 1.000 meter. Schulting, de kampioen van vier jaar geleden, won haar kwartfinale in 1.26,51 een nieuw wereldrecord. Velzeboer kwam in dezelfde kwartfinale als tweede achter Schulting over de streep.

Selma Poutsma slaagde er niet in om de halve eindstrijd te bereiken. De Nederlandse werd in haar kwartfinale door een misser vierde.

Update 12:45 uur

Bij de mannen stonden de heats op de 500 meter op het programma. Jens van 't Wout werd uitgeschakeld doordat hij een penalty kreeg en Itzhak de Laat kwam ten val. Dylan Hoogerwerf, de derde Nederlandse deelnemer, werd ook uitgeschakeld door een valpartij.

Update 13:04 uur

Suzanne Schulting heeft zonder veel problemen de finale bereikt van de 1.000 meter. De regerend olympisch kampioen won haar halve finale door van start tot finish te leiden. Xandra Velzeboer werd in haar halve finale uitgeschakeld door als vierde te finishen.

De finale is rond 13:40 uur.

Update 13:27 uur

Sven Roes, Sjinkie Kegt, Jens in 't Wout en Itzhak de Laat slaagden er niet in om de finale te bereiken op de aflossing mannen. In de laatste meters werd De Laat net voorbij geschaatst en op twee duizendsten miste Nederland de eindstrijd.

Update 13:50 uur

Suzanne Schulting heeft met succes haar olympische titel geprolongeerd op de 1.000 meter. Schulting, die eerder deze Spelen zilver won op de 500 meter, was vandaag in de finale van start tot finish aan de leiding ondanks dat Choi nog wel erg dichtbij kwam.Het brons ging naar de Belgische Desmet.

Xandra Velzeboer won eerder de B-finale.