FOK! Wat een weer: Na wat buien wordt het droger

winterbanner

Hoi daar!

Voor veel van jullie verliep de dag weer eens grijs. Een storing deed er meer dan 18 uur over om helemaal van noordwest naar zuidoost over ons kikkerlandje te trekken. Uiteraard viel er daar ook regen uit. Opnieuw viel het minste in het westen, waar het droogte-seizoen nu echt lijkt te zijn begonnen. De eerste 10 dagen is er langs de kust niet meer dan 25 tot 30 mm gevallen. In het binnenland is het beduidend natter. Op sommige plaatsen is er al bijna 80 mm gevallen.

Ook gisteern vielen er dus wat millimeters bij en dat schommelde zo tussen de 3 en 10 mm. In het zuiden is het nu nog steeds niet droog en ook de komende uren kunnen daar nog een paar mm vallen.

Verder bleef het vrijwel overal lang grijs. De bewolking was echter niet zo heel dik, zodat het toch niet zo héél deprimerend was in tegenstelling tot het afgelopen half jaar. Tegen zonsondergang klaarde het hier en daar zelfs een beetje op en dat leverde nog een mooie zonsondergang op.

Vandaag trekt er nog een band met wat regen of buien over het land heen. In het westen (waar anders) zal het echter vrij snel droog gaan worden op nadering van een rug van hogedruk. Pas in de loop van de middag verlaten de buien ook de oostelijke landsstreken. De activiteit is dan wel een stuk minder geworden. Bij dit alles loopt het kwik op tot een graad of 8. Ook de wind neemt in de loop van de middag sterk af, en uiteindelijk blijft er maar een zwak tot matig briesje over.

In de nacht naar zaterdag klaart het breed op, en dan zou het zowaar eens 2 graden kunnen gaan vriezen! Een heuze winterprik dus. Overdag is het dan mooi weer en met 5 of 6 graden de voorlopig de eerste en tevens laatste 'koudere' dag. Nieuwe depressies staan alweer te trappelen en zullen vanaf zondag zich weer over ons gaan ontfermen. Uiteraard gaan dan ook de temperaturen weer omhoog.

Een Elfstedentocht lijkt er dan ook niet in te zitten.

Fijne dag!  

Optics daar (Foto: vriend van Stephan)

Afgelopen zondag waren er in de middag mooie optics te zien achter het koufront. (Foto: Vriend van Stephan)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!