Italië pakt verdiend curlinggoud

Italië heeft bij het curlingtoernooi voor de gemengde dubbels het goud binnengehaald. De Italianen waren in de groepsfase al foutloos, en ook in de halve finale en finale is het dus goed gekomen. Noorwegen pakt het zilver. De troostfinale werd gewonnen door Zweden, die pakken dus het brons.

De troostfinale werd om 7 uur Nederlandse tijd gespeeld en was nooit spannend: De Britten begonnen nog met een punt, maar daarna volgden een paar missers in end twee voor een vierpunter voor de Zweden, gevolgd door een pijnlijke misser met de laatste steen voor een gestolen driepunter. Na nog een gestolen punt in end vier was het al 8-1. Uiteindelijk werd het in de twee ends erna nog 9-3, maar de Britten hadden er daarna al genoeg van: Zweden kreeg het brons.

Italië - Noorwegen was wel spannender, maar kende toch een verloop dat niet eens zo veel scheelde. Italië maakte zowaar een misser in end 1, zodat ze mét de laatste steen toch 2-0 achter kwamen. Daarna kwam Italië toch in haar spel en beslissend was een gemiste steen door de Noren in end vier: Een makkelijke steen ging volledig mis waardoor er uit het niets drie gestolen punten waren en was het alweer 6-2 voor Italië.

In de resterende ends gebeurde er weinig en wisten de Italianen het professioneel uit te spelen: 8-5 was het eindverdict. Daarmee wint Italië voor het eerst een medaille in het curling. Noorwegen verbetert de prestatie van vier jaar geleden en gaat van brons naar zilver. De Zweden zullen hopen dat het brons een opmaat is voor meer bij de mannen en vrouwen.