Uitslag Ajax - Heracles

Ajax heeft zonder problemen de thuiswedstrijd tegen Heracles gewonnen. In de Johan Cruijff Arena wonnen de Amsterdammers met 3-0 en door de nederlaag van PSV zaterdag is het verschil opgelopen naar vijf punten tussen de nummer één en twee in de eredivisie.

Ajax had vanaf de eerste minuut direct het overwicht tegen Heracles. De eerste kansjes voor de Amsterdammers waren voor Antony. Die waren niet besteed aan Ajax, waarna de ploeg van Erik ten Hag halverwege de eerste helft op voorsprong kwam via Davy Klaassen. De aanvallende middenvelder tikte vanuit een indraaiende vrije trap van dichtbij gelijk.

Ajax bleef duidelijk de betere op het veld, alleen bij rust was het pas 1-0 voor de Amsterdammers. In het begin van de tweede helft was Heracles wat meer dreigend, maar kwam de thuisploeg op 2-0 na slecht uitverdedigen van Heracles. Dusan Tadic gaf perfect voor waarna Sebastian Haller kon binnen tikken. In het vervolg van de tweede helft zorgde Kenneth Taylor nog voor de 3-0.

Vlak voor tijd kreeg Tadic een kans om de 4-0 binnen te schieten. De aanvoerder mocht vanaf elf meter aanleggen, alleen de aanvaller zag zijn strafschop gestopt worden. Daardoor bleef het 3-0 in Amsterdam en heeft het nu vijf punten voorsprong op de nummer twee PSV. Feyenoord volgt op zes punten.