Uitslag PEC Zwolle - NEC

PEC Zwolle blijft ook na de wedstrijd tegen NEC de nummer laatst in de eredivisie. In Zwolle speelde de thuisploeg met 1-1 gelijk tegen NEC.

Halverwege de eerste helft kwam NEC op voorsprong dankzij Jordy Bruijn. De kleine middenvelder profiteerde van slecht uitverdedigen bij PEC, waarna hij raak schoot. Lang kon NEC niet genieten van de voorsprong want binnen de minuut lag de gelijkmaker alweer binnen. Daishawn Redan maakte op aangeven van Mustafa Saymak gelijk.

Vlak voor rust had Redan een goede kans op zijn tweede van de avond, maar ditmaal was hij niet trefzeker. Aan de andere kant kreeg Elayis Tavsan en Bruijn kansen op NEC op voorsprong te zetten, alleen wist Kostas Lamprou een tweede doelpunt te voorkomen van NEC.

Met nog twintig minuten te gaan moest PEC Zwolle met een man minder verder na een rode kaart van Siemen Voet. NEC probeerde daarna wel om het overtal uit te spelen, maar creëerde nagenoeg niks. Oussama Darfalou kreeg aan de andere kant nog wel een kans om Zwolle de overwinning te schenken, maar het bleef 1-1 in Zwolle.

PEC Zwolle

1 - 1

N.E.C. Nijmegen

27' Redan    26' Bruijn

Gele kaart: Nakayama, v.Wermeskerken, (PEC Zwolle), Vet,Verdonk, (N.E.C. Nijmegen)
 Rode kaart: Vloet (69) (PEC Zwolle),

Stadion: IJsseldelta Stadion, Zwolle