Uitslag PSV - AZ

AZ is naar de vierde plaats gestegen dankzij een overwinning tegen PSV. De Alkmaarders wonnen in Eindhoven met 1-2.

PSV begon met Mvogo in het doel. Trainer Roger Schmidt deed dit omdat hij ontevreden is over Drommel. De eerste kans van de wedstrijd was voor AZ in de derde minuut. De aanvaller haalde uit maar de bal ging een meter naast. Het was echter PSV dat in de negentiende minuut op voorsprong kwam. Een snoeiharde kopbal van Obispo liet de doelman van AZ kansloos. Tien minuten later tikte Pavlidis de bal net naast na een scherpe voorzet van Karlsson. Uit het niets kwam AZ vijf minuten voor rust weer op gelijke hoogte. Wijndal gaf voor waarna Martins Indi de bal tegen de touwen schoot.

In de 53e minuut kon Pavlidis AZ op voorsprong schieten, maar de Griekse aanvaller is te wild en het schot gaat ruim over. In de zestigste minuut een kansje aan de andere kant. Götze stak Gakpo weg in de diepte, maar Vindahl is alert en onderschepte de pass. Even daarna werd een afstandsschot matig gekeerd door Vindahl, waardoor de bal voor de voeten viel van Vertessen. De doelman van AZ maakte zijn fout echter goed door de rebound te pareren. AZ kwam toch wel verrassend in de 75e minuut op voorsprong. Mvogo, die de voorkeur krijgt boven de gepasseerde Joël Drommel, ging onder een lange bal door en zag Karlsson vervolgens de bal in het lege doel schieten. Vlak voor tijd had Sugawara uit een vrije trap de 1-3 kunnen maken, maar hij schoot in de muur. PSV probeerde het wel, maar kreeg in het slot geen kansen meer.

PSV

1 - 2

AZ

19' Obispo    40' Martins Indi
 75' Karlsson

Gele kaart: Sangaré, Teze, Götze, (PSV), Midtsjö, Wijndal, Hatzidiakos, Sugawara, (AZ)

Stadion: Philips Stadion, Eindhoven