Spotify gooit 70 afleveringen 'The Joe Rogan Experience' offline

Spotify heeft zonder opgaaf van redenen zeventig afleveringen verwijderd van de populaire podcast The Joe Rogan Experience. In de verwijderde afleveringen doet presentator Joe Rogan uitspraken die volgens Amerikaanse media als ongepast zouden kunnen worden aangemerkt. Zo gebruikte hij het woord ‘nigger’.

De populaire podcast 'The Joe Rogan Experience' ligt al een tijdje onder vuur. De show, die met gemak 11 miljoen luisteraars per aflevering haalt, zou volgens critici desinformatie uitzenden over Sars-COV-2 en de vaccinatie tegen COVID-19. Diverse muzikanten, volgden het voorbeeld van Neil Young en kondigden aan hun muziek van Spotify te verwijderen om deze reden. Hierop gaf Spotify aan voortaan een disclaimer 'mogelijke desinformatie over het coronavirus' te zullen plaatsen bij de podcasts van Rogan, die hiermee akkoord ging.

Op Instagram heeft Rogan inmiddels excuses aangeboden zich voor de vermeend racistische uitspraken die hij heeft gedaan. "Er zijn veel dingen uit oude afleveringen van mijn podcast waarvan ik zou willen dat ik dat nooit had gezegd, of anders had gezegd.” Rogan zegt dat hij deze uitspraken ‘betreurenswaardig en beschamend’ vindt. "Ik weet nu dat er voor een witte man geen juiste manier is om het woord neger te gebruiken. Ik heb het al jaren niet meer gezegd.”

Volgens Rogan heeft hij het N- woord nooit gebruikt om racisme uit te dragen en zou het liefste zijn woorden terug kunnen nemen. "Ik ben niet racistisch, maar als je in een situatie zit waarin je dat over jezelf moet zeggen, heb je het verkloot. Ik heb het duidelijk verpest.”