OWS: Nederlandse mixed relay mist finale na val Schulting

Het olympisch shorttracktoernooi is net als het schaatsen ook vandaag van start gegaan. De Nederlandse vrouwen zijn prima begonnen. Ze plaatsten zich alledrie voor de kwartfinales van de 500 meter die maandag is. Selma Poutsma, Suzanne Schulting en Xandra Velzeboer wonnen alledrie hun heat.

Zometeen komen de mannen in actie in de heats van de 1.000 meter. Sjinkie Knegt, Itzhak de Laat en Jens van 't Wout staan namens Nederland op de startlijst.

Update 13:15 uur

Sjinkie Knegt plaatste zich voor de kwartfinales van de 1.000 meter door in zijn heat als tweede te eindigen. Itzhak de Laat werd derde in zijn heat maar mocht toch door omdat hij in de slotfase werd gehinderd en de jury besloot de Fries alsnog door te laten. Jens van 't Wout werd uitgeschakeld. Hij werd derde in zijn heat en zijn tijd was ook niet snel genoeg om als een van de tijdsnelsten alsnog door te gaan.

Update 13:45 uur

Op de gemengde relay heeft Nederland zonder problemen de halve finales bereikt. Suzanne Schulting, Xandra Velzeboer, Itzhak de Laat en Jens van 't Wout wonnen makkelijk hun kwartfinale. De mixed relay staat voor het eerst dit jaar op het olympisch programma.

Update 14: 05 uur

Nederland is in de halve finales van de mixed relay uitgeschakeld. Suzanne Schulting, de tweede die voor Nederland aan de bak moest, kwam ten val waardoor een plek in de eindstrijd onhaalbaar was.

Update 15:07

Gastland China heeft de finale van de gemengde aflossing bij de shorttrackers gewonnen. Het zilver is voor Italië, Hongarije krijgt het brons na een diskwalificatie van Canada.