Haas toont livery voor 2022

Het team van Haas heeft een glimp van de 2022 bolide laten zien. De Amerikaanse renstal presenteerde vrijdag als eerste haar kleurstelling waarmee het team komend seizoen op de grid zal verschijnen.

Met een nagenoeg ongewijzigde livery onthulde Haas F1 een deel van haar strijdwapen voor aankomend jaar. Het team kondigde op Twitter al aan haar kleurstelling vandaag te presenteren, en zo geschiedde het. Met de karakteristieken van de Russische vlag en hoofdsponsor Uralkali valt het Amerikaanse team grotendeels terug op het ontwerp van de VF-21.

Hoe de definitieve versie eruit zal zien is nog afwachten. Hoewel er een goed beeld wordt geschept hoe de 2022-bolides er mogelijk uit zullen zien, is de kans groot dat de VF-22 flink verschilt wanneer zij haar eerste meters op het asfalt maakt.

Na een dramatisch verlopen 2021 seizoen waar Haas F1 stijf achteraan bungelde, hopen Mick Schumacher en Nikita Mazepin dit jaar de aansluiting met het middenveld te vinden. De bolide van vorig seizoen kende vrijwel geen updates en de focus werd al vroeg verlegd op 2022. Met technisch directeur Simone Resta, tevens oud-ontwerper van Ferrari, hoopt het team van Haas op betere tijden.