FOK! Wat een weer: terug naar af!

winterbanner

Hallo daar!  

Dat was gisteren toch echt een aangename dag voor veel mensen. Op veel plaatsen waren er zonnige perioden die werden afgewisseld met wat wolkenveldjes. Dat zien we ook terug op de foto's die mijn mede-collega's gemaakt hebben. Het kwik geraakte vandaag boven de 10 graden en op een enkele plek werd het zelfs 12 graden. Prima dus! Was het dan overal feest? ........

Neen. In het zuidwesten keken ze vandaag met jaloezie naar de rest van het land. Het was er de hele dag bewolkt en ook behoorlijk druilerig. Oorzaak was een warmtefront die vanuit het zuidwesten naderbij kwam. Deze had echter helemaal geen haast, zodat alleen Zeeland en delen van Zuid-Holland een sombere dag hadden.

Mooie liedjes duren echter niet lang. In de loop van de middag begon het ook hier te betrekken en rond een uur of 4 was het ook te Haarlem alweer vertrouwd grijs en somber. De bewolking bereikte het oosten echter nog niet, daar was het al te laat voor om de zon te doen verdwijnen.

De titel zegt het eigenlijk al. We gaan terug naar af.  Vandaag: Bewolkt, druilerig en een matige tot vrij krachtige westelijke wind. Het kwik vind het met 8 graden wel mooi geweest. Héel misschien zien ze aan de westkust nog een klein glimpje van de zon, maar ik acht die kans erg klein.

Morgen trekt er een regenzone over en vervolgens draven er nog een aantal buien op die gepaard kunnen gaan met hagel en misschien ook wel onweer. Voordeel is wel dat dan de zon ook weer af en toe haar gezichtje kan laten zien. Het koelt tijdelijk iets af, maar in en na het weekend komen we weer rond of boven de 10 graden uit.

Winterweer is in tegenstelling tot vorig jaar nergens te bekennen op de weerkaarten, en de kans dat de 15 graden eerder bereikt gaat worden dan een (minimum) temperatuur die onder normaal ligt, is tamelijk realistisch.

Cheers!  

Opklaringen vandaag (Foto: _UserName_)
Er waren mooie opklaringen vandaag. Mijn collega _UserName_ maakte daar gebruik van en zag deze mooie lucht. ( Foto: _UserName_)

Mooie opklaringen bij qltel (Foto: qltel)
Op hetzelfde moment was ook qltel in de buitenlucht. Hij was aan de wandel. Misschien wel dezelfde wolkenstraat? (Foto:qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!