Blizzard laat Horde en Alliance samenwerken in World of Warcraft

Spelers van World of Warcraft vragen al sinds tijden om 'cross-faction instances', een manier waarop Horde en Alliance samen dungeons, raids en PvP kunnen spelen.

Blizzard heeft tijden geen gehoor gegeven aan die oproep, maar daar komt binnenkort verandering in. Het team werkt inmiddels aan een manier om dit mogelijk te maken. De beoogde release is in patch 9.2.5, dat nog een paar maanden in de toekomst ligt.

Er zitten nog wel een paar beperkingen aan momenteel. Zo moet je gebruik maken van directe uitnodigingen of via Premade Groups in Group Finder. Random Matchmaking (zoals Raid Finder of Random Battlegrounds) wordt niet ondersteund en ook Guilds blijven beperkt tot één factie. Ook worden niet alle instances ondersteund, voornamelijk dungeons en raids waar cross-faction conflict een essentiële rol speelt (zoals Battle of Dazar'alor en Icecrown Citadel).

Toch is het een begin waar over de tijd, zeker met de feedback die Blizzard zal krijgen vanuit de fanbase, verder aan gewerkt gaat worden. Eerst is het nog wachten op patch 9.2: Eternity's End.