FOK! Wat een weer: opnieuw regen, maar minder wind.

winterbanner

Woei woei!

Gisteren stond het weerbeeld in teken van 'Corrie'. De meeste wind kwam uiteindelijk te staan in een strook vanaf Texel tot Zandvoort. IJmuiden, Texel en Terschelling kwamen tot windkracht 9. Korte tijd kwam het zelfs even tot windkracht 10, maar dat was te kort om officieel van een zware storm te spreken. Uiteindelijk kreeg IJmuiden de zwaarste windstoot te verwerken met 110 km/u. Verder lagen de windstoten over het algemeen tussen de 80 en 100 km/u.

In het binnenland was het allemaal iets rustiger. Langs de oostgrens kwam de zwaarste windstoot niet verder dan 54 km/u. In het uiterste noordoosten was 45 km/u het maximum.

Ook de schade lijkt relatief mee te vallen. Er zijn wel diverse meldingen over overlast en schade, maar we hebben wel eens erger meegemaakt. 

Verder was het op veel plaatsen een grijze dag. Ook qua weer sprong het noordoosten er in positieve zin uit. Op veel plaatsen scheen de zon en was het eigenlijk best wel aardig weer. 

Op veel plaatsen regende het ook van tijd tot tijd. Met name in Gelderland waren de hoeveelheden best significant. Op veel plaatsen viel er daar zo'n 10 tot 15 mm. Elders was het allemaal wat minder met hoeveelheden tussen de 5 en 10 mm. In Zeeland viel zelfs nog minder.

Vandaag speelt de zon opnieuw de tweede viool. Het is grotendeels bewolkt en er trekt opnieuw regen over den lande. De minste regen valt langs de kust, terwijl de meeste regen in het binnenland wordt verwacht. Als het even meezit breekt de zon nog even door, uiteraard weer in de bekende gebieden vlakbij zee. Elders acht ik die kans nihil.

De wind neemt weer wat toe uit het westen. Landinwaarts tot kracht 5 en aan zee tot 6 a 7 Bft.

Bij dit alles liggen de temperaturen rond de 8 graden. 

Tot ziens maar weer!  

Mooie lucht in Berlijn (Foto: Vriend van qltel)
Een prachtige lucht in Berlijn. (Foto: Vriend van qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!