Snowboardcrossers Moioli en Nörl winnen olympische generale repetitie

Ook de snowboardcrossers hebben hun laatste pre-olympische World Cup-wedstrijd afgewerkt. Dat gebeurde in het Italiaanse Cortina d'Ampezzo, waar in 2026 de Spelen worden gehouden en waar zo kort op de Spelen van Beijing lang niet iedereen aanwezig was.

Vrouwen
De in topvorm verkerende Britse Charlotte Bankes stond weer in de finale, samen met Michaela Moioli uit Italië, de Oostenrijkse Pia Zerkhold en Chloe Trespeuch namens Frankrijk. De beste start was voor Moioli, maar Trespeuch nam de leiding over. Bankes probeerde alles om erbij te komen, maar dat lukte nét niet: ze werd derde, voor Zerkhold. De winst was voor Moioli, die Trespeuch toch nog nipt wist te kloppen.

Mannen
Ook bij de mannen kregen we vier nationaliteiten in de finale met de Duitser Martin Nörl, de Australiër Cam Bolton, Alessandro Hämmerle uit Oostenrijk en thuisfavoriet Lorenzo Sommariva. Nörl kende een topstart, voor Hämmerle en Bolton - Sommariva moest toekijken. Hämmerle deed wat hij kon, maar de volgorde veranderde niet meer: Nörl pakte zijn derde zege van het jaar, voor Hämmerle en Bolton.