Preload en serverdetails ARPG Lost Ark bekendgemaakt

De indrukwekkend ogende ARPG Lost Ark, die al in 2018 verscheen in Korea, krijgt binnenkort zijn eerste officiële release in het Westen. Ontwikkelstudio Smilegate heeft nu alvast enkele details uit de doeken gedaan inzake preload-tijden en hoe het qua online servers geregeld is.

De officiële free-to-play launch staat gepland voor 11 februari, met de mogelijkheid om de game te preloaden vanaf maandag 7 februari. Bij de eerste keer inloggen krijg je als speler de keuze uit een reeks servers, waarvan negen in Europa, tien in de VS en twee in Zuid-Amerika.

Er zit echter een grote maar aan: zoals eerder aangegeven staan Nederland en België niet op de lijst van landen waarin de game wordt uitgegeven. Dit heeft te maken met recente aanpassingen in wetgeving omtrent lootboxes. Het is vooralsnog onbekend of Smilegate en uitgever Amazon werken aan een manier om de game bij ons toch aan de man te kunnen brengen.

Lost Ark wordt geprezen om zijn gedetailleerde personages en spelwereld. Het spel heeft qua gameplay veel weg van titels als Diablo. De character creator alleen al is ontzettend gedetailleerd, bekijk een uitleg daarvan hieronder.