'Honda blijft tot en met 2025 motoren leveren aan Red Bull'

Honda blijft de komende jaren toch motoren leveren aan Red Bull Racing, zo meldt De Telegraaf. Het Japanse bedrijf nam vorig seizoen officieel afscheid van de Formule 1. Honda ontwikkelde nog wel de motor voor komend seizoen en zou het team nog van ondersteuning voorzien in het overgangsjaar 2022. De Japanners lijken nu terug te komen op die beslissing.

Naar verluidt zouden Red Bull Racing en Honda in overleg zijn om de samenwerking tot en met 2025 te verlengen waarbij de motorleverancier dus de nieuwe motoren zal blijven leveren. Het was afgelopen seizoen al duidelijk dat de samenwerking tussen het F1 team en het Japanse bedrijf van beide kanten zeer beviel.

Na deze winter wordt het motorregelement bevroren tot aan de lancering van de nieuwe motoren in 2026. Na dit seizoen zou het team van Max Verstappen het bouwen en onderhouden van de motoren in eigen beheer gaan uitvoeren en daarvoor was al een fabriek op poten gezet in Milton Keynes. Die fabriek zal nu mogelijk worden ingezet voor het ontwikkelen van de nieuwe motoren voor 2026. Het is niet uitgesloten dat Honda daar ook bij betrokken zal zijn. Ook worden Porsche en Audi genoemd als mogelijke toekomstige motorpartners.

Volgens de krant zal de naam 'Honda' ook komende seizoenen de bolides van Red Bull sieren, maar het bedrijf zal niet langer onderdeel zijn van de teamnaam zoals het de afgelopen jaren met 'Red Bull Racing-Honda' was.