FOK! Wat een weer: eindelijk een betere dag

winterbanner

Gegroet!

Het ging gisteren allemaal wat moeizamer dan het zich in eerste instantie liet aanzien. Het front trok wel vrij snel over, maar de bewolking bleef nadrukkelijk aanwezig. Het genoemde front was vrij actief, doch de neerslagband was maar vrij smal. Op veel plaatsen regende het even stevig door, maar op de meeste plekken viel niet meer dan 3 mm. In het oosten is daar de afgelopen uren nog wat bijgekomen, omdat daar nog regelmatig intensieve motregen viel. 

Opklaringen kropen vanuit het noordwesten dichterbij en bereikten de Wadden rond de middag. Tergend langzaam begon de bewolking ook in het westen wat te breken. En zo rond zonsondergang klaarde het pas echt op. De rest van het land beleefde wederom een zonloze dag.

Vandaag krijgen we dan eindelijk op veel plaatsen de zon te zien. Ik moet echter wel een slag om de arm houden voor Zeeeland, want daar kunnen als gevolg van een zwak frontje hardnekkige wolkenvelden voorkomen. In het zuidoosten moet eventuele mist eerst oplossen. Dat gaat daar denk ik wel gebeuren.

In de rest van het land is het dus een prima dag. Toch heeft de zon niet de hele dag vrij spel, want een nieuwe storing nadert al. Dat wil zeggen dat de bewolking ook weer gaat toenemen. Overdag blijft het wel droog, maar in de avonduren kan er dan wat lichte regen gaan vallen. De temperaturen liggen overdag rond de 8 graden en de westelijke wind krijgt in de loop van de dag een voorkeur voor het zuidwesten.

Zaterdag is het waarschijnlijk weer lang grijs, maar wel erg zacht met maxima van boven de 10 graden.

In ieder geval: het was geen winter en ook de komende dagen is het alles behalve dat.

Op de foto's vandaag het eerste deel van de vakantie van niemand minder dan KlapMongeaul. Hij had daar in Oostenrijk met name te maken met 'kaiserwetter'.  In het dorpje Katschberg was het in ieder geval vaak prima weer om lekker buiten te zijn. Katschberg ligt op ongeveer 1600 meter hoogte. Over het huidige winterweer in de Alpen kom ik morgen te spreken, want er zullen vast nog meer mensen die kant op gaan.  

Tot morgen!  

VakantieO (Foto: KlapMongeaul)
             Een heldere nacht in Katschberg in Oostenrijk. Kraakhelder vriesweer. (Foto: KlapMongeaul)

Vakantieo2 (Foto: KlapMongeaul)
Overdag was het fantastisch weer om uitgebreid te wandelen en te genieten van de natuur. (Foto: KlapMongeaul)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!