Epic Games Store toont statistieken 2021

Epic Games heeft een statistiekenoverzicht gepubliceerd met details van 2021, waarin allerlei cijfers van verkopen, gratis games en aantallen accounts/spelers worden gepresenteerd.

Het storefront van Epic Games, dat niet bepaald zonder controverse zijn intrede maakte in 2018, staat bekend om het aanbieden van vele gratis games en het afkopen van exclusiviteit bij uitgevers. De pc-gaming marktplaats heeft naar verluidt maar liefst 34 miljoen nieuwe abonnees bij kunnen schrijven in het afgelopen jaar, met een dagpiek van 31 miljoen gelijktijdige spelers.

Epic geeft aan door te gaan met het aanbieden van gratis games en geeft daarnaast een inkijkje in aankomende verbeteringen. Zo zal de download manager worden geoptimaliseerd met onder andere 'queue priority', komen er betere filteropties voor je library en kun je straks ook je library buiten de EGS bekijken. Daarnaast komen er gebruikersprofielen met gamestatistieken zoals speeltijd, ratings en polls. Bekijk de rest van de statistieken in het overzicht hieronder.