'Oermoeder Big Brother' Hummie van der Tonnekreek overleden

Journalist en eindredacteur Hummie van der Tonnekreek is vorige week op 76-jarige leeftijd overleden. Dat heeft goede vriend en televisieproducent Gijs van Dam vandaag namens de familie bekendgemaakt. Meer over Hummie bij het AD.

Zij overleed aan de gevolgen van longkanker. Van der Tonnekreek werd vooral bekend en geliefd bij het grote publiek toen zij in 1999 meewerkte aan het televisieprogramma Big Brother en dit programma mede door haar toedoen een groot succes werd.

Ze begon als redacteur bij Margriet, maar maakte vrij snel carrière als verslaggever bij het roddelblad Story. Daarna werkte ze korte tijd bij Privé en was ten slotte hoofdredacteur bij Weekend, waar ze na een conflict in 1998 vertrok. Van der Tonnekreek werd bekend bij het publiek toen ze in 1999 hoofdredacteur werd van het televisieprogramma Big Brother. Ze stond aan het hoofd van alle edities. Verder was ze hoofdredacteur van de realityseries Masterplan, Jouw vrouw, mijn vrouw en Hotel Big Brother. In 2011 was ze als adviseur betrokken bij de Big Brother-spin-off Secret Story.