FOK! Wat een weer: huilen met de pet op

winterbanner

n' morgen,

Wat was het grijs gisteren, en veel mist, of motregen, het leek nergens naar. et was huilen met de pet op. En die pet mag u vandaag nog even op houden. 

Vanuit het noordwesten komt een neerslaggebied vanuit het noordwesten die over het land trekt. Ik denk dat niemand het helemaal droog gaat houden. Tegen het eind van de middag is het op het zuiden na droog maar wel bewolkt. De zon is dan ook even te zien, tot het donker wordt. De maximumtemperatuur wordt zo'n 8 graden bij een matige, van zuidwest naar noordwest.

Als ik naar de rest van Europa kijk, is het elders ook niet heel veel beter. In het zuiden van Spanje en Portugal wordt het nog 16-17 graden, de rest va Europa loopt ver achter met in de Alphen temperaturen van iets onder het vriespunt als maximumtemperatuur. Nog verder naar het oosten, in Roemenië om precies te zijn is de minimumtemperatuur maarliefst -16. Het regengebied waar ook wij mee te maken krijgen breidt zich verder uit wat zich in Oostenrijk en het zuiden van Duitsland tot (natte) sneeuw uit.

In Griekenland en Istanboel ligt al wat sneeuw wat tot ongeregeldheden lijdt, maar ook tot mooie plaatjes.

Tot een volgende keer!

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!