Efteling offert het Spookslot op voor nieuw themagebied

In 2024 opent de Efteling een imposant nieuw hotel én een compleet vernieuwd themagebied met een overdekte attractie!

Hoewel de Efteling op dit moment gesloten is en het nog niet bekend is wanneer ze weer open mogen, kijkt het pretpark vooruit richting de toekomst. In 2024 wordt de Efteling uitgebreid met een imposant hotel naast de Hoofdentree. Bovendien wordt er een compleet vernieuwd themagebied met een overdekte attractie toegevoegd. De werkzaamheden voor beide toevoegingen starten in 2022, het jaar dat de Efteling haar 70-jarig jubileum viert.

Niet stilstaan maar vooruitkijken
“We hopen natuurlijk dat we snel weer open kunnen”, vertelt Algemeen Directeur Fons Jurgens. “Ondanks de tijdelijke sluiting willen we niet stilstaan en deze periode juíst inzetten om ons voor te bereiden op de toekomst. Vorig jaar is het bestemmingsplan ‘Wereld van de Efteling’ vastgesteld, met daarin kaders en mogelijkheden voor mogelijke uitbreiding buiten de huidige parkgrenzen. Toch richten we ons eerst op ontwikkelingen binnen het attractiepark, omdat dit minder financiële risico’s met zich meebrengt dan een veel uitdagendere uitbreiding buiten de huidige parkgrenzen. Deze investeringen voor de komende twee jaar passen ook bij onze visie richting 2030, waarin we continuïteit en het behoud van onze zelfstandigheid en de kwaliteit van de organisatie willen borgen. De beslissing hierover is niet over een nacht ijs gegaan: investeren in deze bijzondere tijd blijft spannend. Maar het is belangrijk om ook in deze tijd vooruit te kijken en ervoor te zorgen dat de Efteling een Wereld vol Wonderen blijft voor jong en oud.”

Imposant nieuw hotel
In 2024 kunnen bezoekers voor het eerst overnachten ín het attractiepark. Het nieuwe hotel wordt het grootste hotel binnen de Wereld van de Efteling met 143 kamers, zeven verdiepingen, twee restaurants en een spa. Het wordt naast de Hoofdentree, het Huis van de Vijf Zintuigen, gebouwd.

Vernieuwde themagebied met overdekte attractie
In 2024 komt er niet alleen een nieuw hotel, ook voegen we compleet vernieuwd themagebied met een overdekte attractie toe. Het vernieuwde themagebied met overdekte attractie wordt aangelegd tussen de Pardoes Promenade, Baron 1898 en Max & Moritz. Hiervoor zal de bekende attractie Spookslot uit 1978 na de zomer plaatsmaken. De attractiecapaciteit van de Efteling wordt met deze toevoeging aanzienlijk uitgebreid. Naar verwachting kunnen straks ongeveer 1.250 bezoekers per uur de nieuwe attractie beleven. Op een later moment volgen meer details over het themagebied en een eventueel afscheidsmoment van het Spookslot.

Start werkzaamheden
De sluiting van het park is aangegrepen om alvast voorbereidende bouwwerkzaamheden voor het nieuwe hotel uit te voeren. De komende maanden worden eerst ondergrondse werkzaamheden verricht. In de loop van dit jaar beginnen naar verwachting de bovengrondse werkzaamheden. Omdat het nieuwe hotel in de buurt van de Hoofdentree wordt gerealiseerd, is een gedeelte van het parkeerterrein ingericht als bouwplaats. De werkzaamheden voor het vernieuwde themagebied starten ook in de loop van 2022.