Rodelaars sluiten World Cup af, Oostenrijkse misser geeft Duitsland eindwinst

In het Zwitserse St Moritz is ook de World Cup rodelen afgesloten. Dat gebeurde met een wedstrijd bij de vrouwen en een estafette, alvorens men richting Beijing gaat voor de Olympische Spelen.

Vrouwen
De grand dame van het rodelen, Natalie Geisenberger, liet eindelijk weer eens haar klasse zien en noteerde in run één de snelste tijd. Achter de Duitse veterane volgde ietwat verrassend de Letse Elina Vitola op 0,169 seconden, voor de Oostenrijkse Madeleine Egle (+0,245) en Geisenberger's gedoodverfde opvolgster, Julia Taubitz (+0,252).

Taubitz wist haar positie in de tweede run met 0,339 seconden ruimschoots te verdedigen en daarmee was haar eindzege in de World Cup ook gelijk een feit. Egle ging nog eens 0,169 seconden sneller, waarna Vitola 0,111 seconden verloor, maar zo wél een zeldzame podiumplek pakte. Geisenberger dook met 0,155 seconden onder Egle's tijd door en zo pakte de Duitse grootheid toch nog een overwinning in de World Cup dit seizoen, waarna ze kan gaan jagen op haar derde olympische titel op rij.

Estafette
Italië was snel, maar met Tatyana Ivanova, Roman Repilov en Andrei Bogdanov/Iurii Prokhorov dook het Russische team er een kleine halve seconde onderdoor. Vervolgens was Letland nog veel sneller: Elina Vitola, Kristers Aparjods en Martins Bots/Roberts Plume pakten met 0,675 seconden de leiding.

Oostenrijk mocht als volgende een gooi naar de leiding doen, maar dat ging fout: Madeleine Egle tikte het bordje na de finish niet aan en Oostenrijk lag eruit. Natalie Geisenberger, Johannes Ludwig en Toni Eggert/Sascha Benecken hadden de winst voor het oprapen, maar het Duitse sterrenteam moest genoegen nemen met plek twee op 0,127 seconden van de Letten - Duitsland pakte door het onfortuinlijke Oostenrijk wel de eindzege in het klassement.