Skicrossers Regez en Nńslund met dubbele zege richting Spelen

De beste skicrossers ter wereld hebben nog één keer een grote wedstrijd afgewerkt voorafgaand aan de Olympische Spelen in Beijing. In het Zweedse Idre Fjäll kwam men nog een keer in actie op het lastige parcours, gekenmerkt door een zeer heuvelachtig en vaak beslissend laatste rechte stuk.

Vrouwen
Met topfavoriete Sandra Näslund en Alexandra Edebo stonden er weer twee Zweedse dames in de finale, waarin ze concurrentie kregen van de Française Jade Grillet Aubert en Katrin Ofner uit Oostenrijk. Näslund pakte bij de start alweer tien meter voorsprong, Ofner en Edebo streden om plek twee. Näslund was ongenaakbaar, maar plek twee ging naar Grillet Aubert: Edebo en Ofner gingen hard onderuit op het laatste rechte stuk, de Oostenrijkse - die de val veroorzaakte - kreeg plek drie toegewezen.

Mannen
Met David Mobärg was het thuisland ook hier vertegenwoordigd, met verder nog de Oostenrijker Tristan Takats, Ryan Regez uit Zwitserland en de Fransman François Place als finalisten. De beste start was voor Mobärg, maar Regez en Place zaten er vlak achter. Dat onderlinge duel leek Mobärg de ruimte te geven, maar in de laatste meters kwam Regez tóch voorbij. De Zwitser pakte de winst, voor Mobärg, Place en Takats.