Schansspringer Geiger wint voorlaatste pre-olympische World Cup

Ook in het schansspringen werkt men toe richting de Olympische Spelen in Beijing, hoewel daar volgende week nog een World Cup op het programma staat. De voorlaatste pre-olympische World Cup werd ook in Duitsland afgewerkt en wel in Titisee-Neustadt, met zondag de tweede wedstrijd.

De Japanner Ryoyu Kobayashi was de beste in de eerste ronde, maar de verschillen waren klein. Hij werd op de voet gevolgd door de Duitser Markus Eisenbichler, de Oostenrijker Jan Hörl en Karl Geiger, nog een Duitser. De Slovenen Anze Lanisek en Lovro Kos stonden er ook prima bij, voor Halvor Egner Granerud uit Noorwegen en de derde Duitser, Stephan Leyhe.

Leyhe verloor in de finaleronde drie plekken, de Sloveen Timi Zajc had op dat moment de leiding en ging ook voorbij aan Granerud. Kos verloor zes plekken met zijn tweede sprong, maar Lanisek haalde flink uit en nam ruim de eerste plek over. Geiger sprong daar dan weer overheen, Hörl kwam achter de Duitser en Lanisek terecht. Eisenbichler nestelde zich op de derde plek, met alleen Kobayashi nog te gaan. Dat bleek goed genoeg voor het podium, want Kobayashi viel terug naar plek vier: Geiger won, Lanisek werd tweede en Eisenbichler derde.