Rodelaar Kindl boekt knappe zege, Duitse dubbels domineren in St Moritz

De World Cup rodelen wordt dit weekeinde afgesloten in het mekka van de glijsporten, St Moritz-Celerina in Zwitserland. Daar maakten de dubbels en mannen al een einde aan hun World Cup-seizoen, zondag komen de vrouwen in actie en wordt de estafette afgewerkt.

Dubbels
Drie teams staken boven de rest uit na één run, 'uiteraard' aangevoerd door de twee Duitse duo's Toni Eggert/Sascha Benecken en Tobias Wendl/Tobias Arlt (+0,067). Het derde team was bepaald niet verwacht: Tristan Walker en Justin Snith uit Canada zetten een geweldige run neer en pakten op 0,095 seconden plek drie, de Italianen Emanuel Rieder en Simon Kainzwaldner voerden op 0,199 seconden de rest van het veld aan.

In de tweede run leverden Rieder en Kainzwaldner hun plekje met 0,031 seconden in bij de Letten Martins Bots en Roberts Plume, waarna Walker en Snith in mogelijk hun laatste World Cup-run ooit vijf plekken verloren. Wendl en Arlt pakten met 0,136 seconden de leiding, met alleen hun landgenoten Eggert en Benecken te gaan. Die hielden hun positie vast en pakten met 0,113 seconden voorsprong de winst, de Europese titel én het eindklassement.

Mannen
Dominik Fischnaller kwam als eerste van de favorieten naar beneden in run één en de Italiaan profiteerde optimaal door de snelste tijd te noteren. De Duitse World Cup-leider Johannes Ludwig kwam met 0,018 seconden dicht in de buurt, daarachter werden de gaten vrij groot: Wolfgang Kindl uit Oostenrijk stond op 0,110 seconden, voor de Let Kristers Aparjods (+0,130) en diens jonge landgenoot Gints Berzins, die al op 0,240 seconden stond.

Berzins was goed onderweg in de tweede run, tot hij onderin een flinke fout maakte en zeven plekken verloor. Aparjods hield zijn plek op indrukwekkende wijze vast en pakte met meer dan een kwart seconde de leiding, met nog drie man te gaan. Kindl was met 0,021 seconden net iets sneller, Ludwig maakte halverwege een fout, verloor snelheid en leverde negen plekken in. Fischnaller hield het ook niet vol na een fout bovenin: hij raakte zeven plekken kwijt. Kindl pakte zo de overwinning, voor Aparjods en Nico Gleirscher.